Wedstrijdverslag Z.S.C.'62 1 - S.P.S. 1

Z.S.C.'62 1 - S.P.S. 1 (competitie)

(KOP)

Het was de tiende speelronde. Deze zaterdag werd er uitgespeeld tegen Z.S.C. uit Scharendijke, de verste uitwedstrijd van het seizoen. Martin was door omstandigheden deze wedstrijd helaas niet beschikbaar. Dit was wel een aderlating, want hij was de laatste tijd goed op dreef.

S.P.S. ging redelijk tot goed de wedstrijd in en dat resulteerde in de tiende minuut in een goede steekpass van Ramon op Leonard. Leonard werd onderuitgehaald, waarop de scheidsrechter een penalty toekende aan S.P.S. De strafschop werd door Ramon genomen: 0-1. In de 13e minuut volgde er een mooie combinatie over rechts met Ramon en Jan-Pieter, echter dit leverde niets op.

Vanaf de 15e minuut was het Z.S.C. dat beter in zijn spel kwam. Er kwam een goede aanval over de rechterkant, wat resulteerde in een schotje op het doel, waarop Hugo zich helaas volledig op verkeek, zodat de stand 1-1 werd. S.P.S. was hierna helemaal van slag en binnen no-time stond het dan ook 3-1 voor de thuisploeg. Kort voor de rust lijkt S.P.S. zich weer een beetje te hebben hervonden, wat resulteerde in een goede aanval van Ramon en Jorn, maar de keeper redt. Dit had de aansluitingstreffer voor de rust moeten zijn. Beide ploegen gaan rusten met een stand van 3-1.

In de rust wordt de tactiek voor de tweede helft besproken, dit mag echter niet baten. Helaas begonnen we toch miserabel aan de tweede helft, hetgeen al weer snel een tegendoelpunt opleverde. S.P.S. had totaal geen grip meer op de wedstrijd en Z.C.S. liep gemakkelijk uit naar een monsterscore van 8-1. Het moet gezegd worden dat er een paar mooie doelpunten tussen zaten. Het werd een teleurstellende middag, nadat we de laatste vier wedstrijden gewonnen hadden. We hadden vandaag met een goed resultaat wat steviger in het linkerrijtje kunnen staan.

Op een enkeling na speelde het elftal ver beneden hun kunnen. Dit geeft stof tot nadenken voor de derby tegen Smerdiek. Er zal in die wedstrijd uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om hier een goed resultaat te behalen en de aansluiting met de vierde/vijfde plaats te behouden. We hopen dan een heel ander S.P.S. te zien met een beetje meer beleving en werklust in hun spel .